5 consells per millorar la teva presentació al parlar en públic

Si vols ser genial en la teva xerrada pots seguir els 5 consells per millorar la teva presentació al parlar en públic.

Recorda que prèviament cal saber que vols aconseguir, l’objectiu,  tenir clar el missatge que vols transmetre, estructurar el discurs per donar sentit  i conèixer a l’audiència. Un sol missatge que estigui clar per tots!

Podries resumir el teu missatge amb un titular? Quin seria?

Per aconseguir captar l’atenció del nostre públic i que ens recordi haurem de fer-ho especialment interessant.  Entusiasmar a l’audiència,  desenvolupar l’empatia  connectant  amb les emocions, això ho podràs fer a través ” Storytelling”.

Recorda que el missatge ha de transmetre força, entusiasme, confiança i ha de tenir coherència.

Si estem convençuts del nostre missatge i som capaços de transmetre-ho, és quan som convincents per encomanar aquest entusiasme.

Una vegada que has construït el missatge, un únic gran missatge, explicat de forma interessant, amb un llenguatge que connecti, desenvolupa l’escenificació.

En les classes sobre neuro-oratoria explico que una presentació en públic es com una petita obra de teatre: un actor principal, un guió, un escenari i un públic.

El missatge ha de connectar amb el nostre públic, amb les emocions. En la construcció del nostre missatge i en l’acte mateix de comunicació hem d’aconseguir “tocar” a la gent. Arribar al seu cor.

Si es un espai petit,  no audiència macro, cal estar atents al públic, mirar als assistents als ulls, llegir les seves reaccions per poder ser capaços de canviar el com estem comunicant en funció de les respostes que percebem. Sigues flexible.

Aquí et deixo 5 consell que cal tenir presents quan parlis a un petita o gran audiència.

1

Fer servir un llenguatge entenedor i adeqüat al públic, no es el mateix parlar a un grup d’empresaris que a un grup d’estudiants adolescents.

2

Captar l’atenció amb la nostra veu. Un cop tenim el missatge clau hem de treballar el com ho expliquem, com si fóssim uns actors de teatre assajant abans de sortir en escena.

3

Posició corporal, el gest.  Amb arguments treballats, serem més creïbles  quan el nostre gest ens acompanyi i mostri coherencia entre el que diem i com ho diem. Si ens creiem el que diem, segur que amb el nostre entusiasme encomanarem a la nostra audiència.

4

Emocionar amb històries viscudes. Quan expliques la teva pròpia vivència, la teva pròpia experiència  i mostres empatia, posant-te en el lloc de l’audiència, seras més bon comunicador .

5

Sigues autèntic, creatiu i deixa anar el teu punt d’humor. Prepara’t alguna anècdota, alguna cosa divertida, algun exemple diferent. Arguments que en algun moment de la teva xerrada, reunió o ponència, ben segur que et serviran per posar la cirereta al pastís.

Com més natural millor. No intentis imitar, sigues tu mateix . Saps què és el millor de ser tu? Que et fa ser autèntic! Com tu no hi ha ningú més!

Sabies que Demòstenes patia autèntic pànic a parlar en públic  i tanmateix va ser uns dels oradors  d’Aténes més eloqüent?

Nervis, angoixa, por, pànic? passi el que passi, pensa que tu pots entrenar-te per parlar davant d’una audiència!

Por a parlar en public? d’on procedeix la por? i,  per que uns senten més por que altres?

La por és una emoció que ens protegeix però en alguns moments ens bloqueja. Pensa que la por ve d’allò que pensem, no deixis que els teus pensaments et dominin… es millor que els canviis. 

Podem canviar els nostres pensaments? Si,i tant,  tenim tot el poder per fer-ho, requereix però esforç i treball.

Pensa que la gent està aquí perquè li interessa el tema, per la qual cosa, encara que estiguis nerviós no els importarà si el que dius és interessant, així que somriu!

Parlar en públic s’apren. Podem desenvolupar les habilitats necessàries per ser bons comunicadors,  Que t’atreveixes?

Podem fer-ho plegats , pensa que cada vegada que has de fer-ho, és una oportunitat que se’t presenta. La vols aprofitar?

Si vols començar el teu entrenament contacta amb  info@mjtorrente.com

Podem iniciar junts el canvi que vols aconseguir.


Quan vols començar?
T’espero!
Maria José Torrente